Zoeken naar energiezuinige woning bouwen

 
energiezuinige woning bouwen
Passiefhuis of energiezuinige woning Woodville Design.
Nulenergie, passief of energiezuinige woning. Nulenergie, passief of energiezuinige woning. Is een passiefhuis iets voor jou? Ben je het helemaal beu om de hoge energieprijzen te blijven betalen? Of wil je vooral het milieu helpen en de klimaatverandering tegen gaan? Dan is een passiefhuis een goed plan voor jou. Passief is echt de energiefacturendief: een passiefhuis heeft bijna geen energie nodig om tot een aangenaam binnenklimaat te komen, zomer en winter. Dat bespaart je al snel honderden euros per jaar. Wij leggen je graag uit wat een passiefhuis is en waar je op moet letten als je zelf iets ziet in deze bouwmethode. Wat is een passiefhuis? De definitie van een passiefhuis luidt als volgt: Een gebouw dat zowel winter als zomer een comfortabel binnenklimaat heeft en daarvoor geen conventioneel verwarmings of koelelement nodig heeft. Het is dus een misverstand dat een passiefhuis totaal geen verwarming zou nodig hebben. Altijd is er wel een klein vermogen aan verwarming nodig om de koudste dagen door te komen. We houden de warmte zo goed mogelijk vast. Dat doen we door veel te isoleren en door luchtdicht te bouwen.
Duurzaam bouwen en verbouwen: Energie Consulting.
Energieprestatiecertificaat EPC verkoop/verhuur. Duurzaam bouwen en verbouwen. Meer en meer worden wij bewust van de noodzaak zuinig om te springen met uitputbare energiebronnen zoals gas, stookolie, Er wordt op zoek gegaan naar nieuwe energiebronnen en nieuwe toepassingen om bijvoorbeeld onze gebouwen te verwarmen, zoals onder meer wind en zonne-energie en warmtepompen. Daarnaast kunnen wij het verbruik van de energiebronnen minimaliseren door re-lighting, grondige isolatie., Om bovenstaande benaderingen in te passen, moeten wij een extra inspanning leveren. Zowel door onwetendheid als onjuiste informatie zijn wij soms nog te sceptisch om ons traditioneel bouwproces grondig aan te passen. Veel fabeltjes worden dan ook kwistig de wereld ingestuurd. Om er maar enkele op te noemen.: Passiefhuizen" hebben overdreven veel isolatie." De" meerprijs voor een lage-energiewoning is voor ons onbetaalbaar." Een" oudere woning kan niet verbouwd worden tot lage energiewoning." Bovenstaande beweringen kunnen eenvoudig weerlegd worden. Er bestaat in België geen enkele woning met overdreven veel isolatie. Wanneer vooraf alle facetten van een nieuwbouw of verbouwing goed bekeken worden, zal de meerprijs van een energiezuinige woning minimaal EN erg snel terugverdiend zijn.
2050, het jaar waarin elk huis energiezuinig moet zijn.
Op die manier word je als eigenaar gestimuleerd om je woning zo grondig mogelijk te renoveren. Goed nieuws dus, want dat geeft je dan weer recht op energiepremies of leningen. Behoor je tot een kwetsbare doelgroep, dan kan je zelfs een gratis energiescan laten uitvoeren. Enneuh, zijn die maatregelen ook verplicht? Premies krijgen is leuk, maar het is niet al fun wat de klok slaat. Er zijn nog altijd een aantal spelregels waar je je aan moet houden als je bouwt of verbouwt. Zo is sinds 2015 de dakisolatienorm van toepassing op alle eengezinswoningen, studios en appartementen in het Vlaamse gewest. Vanaf 2020 trad ook de dubbelglasnorm in werking. Heb je in 2023 nog geen dubbel glas, dan loop je kans dat je woning ongeschikt verklaard wordt. Daarnaast gelden er ook verplichtingen voor centrale verwarming. Zo moet je bijvoorbeeld regelmatig de schoorsteen laten schoonmaken en elke vijf jaar een verwarmingsaudit laten uitvoeren. Werk aan de winkel. Hoewel de renovatie en energiepremies de afgelopen jaren heel wat mensen aangezet hebben om hun woning energiezuiniger te maken, staat Vlaanderen nog vol met slecht geïsoleerde huizen.
Bouwkavelsonline Bouw je eigen energiezuinige woning.
En niet alleen bezuinig je op deze manier slim, je draagt ook een steentje bij aan een beter milieu! Een eigen huis bouwen is tegenwoordig betaalbaar voor iedereen. Vroeger moest je vermogend zijn om dit te kunnen doen. Het aanbod aan kavels, materialen en producten op het gebied van huizenbouw is tegenwoordig zo breed, dat het in meerdere regio's' in Nederland zelfs mogelijk is een huis te laten bouwen dat goedkoper is dan het gemiddelde aanbod aan huizen in die streek. De kans om energiezuinig en energieneutraal te bouwen is wat ons betreft het grootste voordeel van zelf een huis bouwen. Maar hoe bouw je een energiezuinige woning?
Belastingvermindering voor lage energiewoningen, passiefwoningen en nulenergiewoningen FOD Financiën.
Die belastingvermindering werd afgeschaft vanaf het aanslagjaar 2013 inkomstenjaar 2012. Opmerking: als uw woning gecertifieerd werd in 2011 of eerder, blijft u de belastingvermindering krijgen voor het resterende deel van de periode van 10 jaar. U heeft toch nog recht op de belastingvermindering voor energiezuinige woningen als u voor 1 januari 2012 een contract had afgesloten om.: een lage energiewoning, een passiefwoning of een nul energiewoning in nieuwe staat te verwerven. een lage energiewoning, een passiefwoning of een nul energiewoning te laten bouwen.
6 vuistregels om je woning energiezuinig te maken Beobank.
6 vuistregels om je woning energiezuinig te maken. Bouwen of renoveren, dat doe je best meteen grondig. En wat is er anno 2018 aangenamer dan ecologisch verantwoord én energiezuinig te wonen? Deze twee pijlers goed aanpakken, bespaart je heel wat geld en jaagt de waarde van je woning de hoogte in.
Energiezuinig huis bouwen FAB5 op weg naar BENG.
Van schetsontwerp tot een definitief ontwerp met vergunningsaanvraag, naar een calculatie en uiteindelijk de bouw. Wij bouwen geheel nieuwe energiezuinige woningen voorzien van de laatste innovatieve technieken. Zonnepanelen en een warmtepomp zijn meestal standaard geïntegreerd. Een energiezuinige woning begint met een energiezuinig ontwerp.
Duurzaam en energiezuinig bouwen Your home.
Als bouwcoördinator begeleidt Your Home je van a tot z bij de bouw van een duurzame, energiezuinige woning. Het streefdoel van duurzaam bouwen is een gezonde, betaalbare en comfortabele woning, waarbij er zo weinig mogelijk energie, water, materialen en ruimte gebruikt wordt.
Passiefwoning of energiezuinige woning? Blog Lampiris.be.
Overslaan en naar de inhoud gaan. Passiefwoning of energiezu. Je vragen Passiefwoning of energiezuinige woning? Je hebt beslist om te verbouwen, maar zit nog met heel wat prangende vragen. Niet in het minst: kies ik voor een passiefhuis of een lage-energiewoning?
Producten Belfius.
Overweegt u om een energiezuinige woning te bouwen of aan te kopen onder het regime verkoop met toepassing van btw? Zoekt u een voordelige financiering voor uw project? Belfius kan u hierbij helpen! De bank biedt immers een nieuwe woonkredietformule voor energiezuinige bouwprojecten aan.

Contacteer ons